A gitárosunkról kiderült, újabban kertészkedik is

Sokan azt hiszik, hogy a zenészek (főleg, ha rockról és hasonló, “durvább” műfajokról van szó) mind extrovertáltak, nyughatatlanok és mindannyian egy punk szabadságával élik a hétköznapjaikat is. Tény, hogy a gyakran feltűnőbb, extrémebb külső is engedhet következtetni erre, ugyanakkor az ismeretségi körömben megszámlálhatatlanul sok olyan zenész és énekes van, akik főként metálban utaznak, ugyanakkor alapvetően csendes, visszahúzódó emberek, akik elvannak a hangszerükkel és nem szeretik a felhajtást maguk körül. Itt van például az új gitárosunk, aki fiatal kora ellenére már kétszeres apuka. A családja mellett a zene a legnagyobb szenvedélye, ugyanakkor a turnéidőszak, nyári szezon nyilván azzal jár, hogy nem tud sok időt a feleségével és a gyermekeivel tölteni. Szokta is mondani, hogy imádja, hogy azt csinálhat, amit szeret, hogy együtt teremtünk valami olyat, amire ezrek tudnak rákapcsolódni, ugyanakkor nagyon le is tudja meríteni egy-egy ilyen időszak (hamarabb, mint mondjuk engem, frontemberként én pont ezekből az élményekből töltekezem). Múltkor kicsit ki is röhögtük, hogy ő a legkomolyabb közöttünk, mert elkezdett a kiskertjéről beszélni, és esküszöm, néhány pillanatra olyan volt, mint egy gondos, tapasztalt nagyapa, aki a kisunokáinak próbálja megmagyarázni, miben is rejlik a növénygondozás sikere. Miután kimulattuk magunkat, szívesen hallgattuk amúgy, mert nálunk fontos elv a csapatban, hogy mindenki önmaga lehessen, ő pedig láthatóan elég lelkesen beszélt a témáról, nem sértődött meg a zrikálásunkon (tudja, hogy nem is kell tőlünk komolyan venni az ilyet).

Mondta, hogy a minap épp az online webshopokat nézegette, amikor látta, hogy akciós a glialka gyomirtó az egyik oldalon. Mivel mi még életünkben nem hallottunk a glialka gyomirtóról, volt olyan aranyos, hogy kicsit fel is világosított minket a témában: a weboldalról kiderül, hogy ez a fajta gyomirtó nem a mezőgazdasági területeken használatos, hanem kifejezetten kiskertekhez, gyümölcsösökhöz, esetleg gyepfelújításkor vagy az erdészet számára kínál megoldást a nem kívánt burjánzások ellen. Mint mondta, ez az egyik kedvenc webshopja, gyakran rendel a Gazdabolt.hu-ról, mert nagyon sok termék van raktáron kertgondozás témakörben, a szállítás pedig kifejezetten gyors és eddig mindig mindennel meg volt elégedve.

Miután túlléptünk a glialka gyomirtó témáján és megmutatta nekünk a “Kertész palántáknak” menüpontot, mindannyiunk szíve ellágyult. Itt olyan, kisebb és nagyobb gyerekeket megcélzó termékeket találhatunk, amivel bevonhatjuk őket ebbe az érdekes világba. Volt itt például vetőmag gyerek kertészeknek, olyan játékos koncepcióval és nevekkel, mint “Borsó Béci” vagy “Retek Robi”, ahol a zöldség “be is mutatkozik”, így a kicsik végigkövethetik a zöldség útját a termesztéstől egészen a tányérukig. Voltak nagyon aranyos gyerek gumicsizmák a legkülönfélébb méretekben, kékben a rózsaszínben, emellett szinte a szivárvány összes színében pompázó különféle szerszámok, eszközök: talicska, kinti olló, ásó, lapát, horoló, vödör… Az biztos, hogy mindenki megtalálhatja a gyerkőcének tetszőt. Ami még különösen tetszett, az a könyvkínálatuk volt. Gyerekeknél kicsiknek és nagyoknak is találhatunk olvasnivalót – a kisebbeket egy mesekönyvben egy Cserfes Rózi nevű karakter vezeti be egy erdőlátogatás során az élővilág rejtelmeibe. Egy inkább kamaszokat megcélzó másik kiadvány pedig a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet. Ha magunknak keresünk valamilyen érdekes könyvet, akkor sem fogunk csalódni a Gazdabolt.hu kínálatában, ugyanis az agrár- és a mezőgazdaságon belül a legkülönfélébb témájú kiadványokkal találkozhatunk. Olvashatunk például a hagymafélék termesztéséről, farmgazdaságról, élőkertről.

Megnéztük azt is, milyen különböző gépeket kínál megvételre a Gazdabolt.hu, több kategóriában: műtrágyaszóró gépek, vadriasztó, illetve gyepápoló gépek, kötöző gépek, permetezők, egyéb gépek és alkatrészek. Ha rákattintunk például az egyik benzinmotoros fűnyíró adatlapjára, láthatjuk, hogy a fotók és a termékjellemzők mellett fel van tüntetve az árucikk súlya is. Ezt az adatot már csak azért is érdemes szem előtt tartanunk vásárlásnál, mert a házhoz történő szállítás költségei súlyhatár alapján is kalkulálódnak (bizonyos összeg felett pedig ingyenesek, például egy 30 kg alatti, de bruttó 50 ezer Ft érték feletti termék esetén nem kell fizetni a házhozszállításért). Ha inkább csomagponton vennénk át a megvásárolt áru(ka)t, arra is van mód, viszont ilyen szállítás esetén valamelyest korlátozottabbak a lehetőségek. Maximum 60*60*60 cm-es lehet a csomag, illetve nem haladhatja meg a 20 kg-ot.

Az oldalon belül megtalálhatjuk a Youtube-videóikhoz vezető platformot – a csatornájuk a Gazdabolt TV nevet viseli. Itt főként speciálisan a növénytermesztésre koncentráló (inkább rövidebb, 1-2 perces) videókat osztanak meg, például kártevőkről, komposztálásról, különböző tippekről és trükkökről. Emellett van egy “Cikkek-hírek” felületük is, ahol a legfrissebb, törzsközönségük számára is hasznos és érdekesnek tűnő információkat tolmácsolják az oldalra látogatóik felé rövid bejegyzések formájában. Arról is itt adnak hírt például, ha valamilyen különleges akcióval kedveskednek a vásárlóiknak, például ingyenes vagy féláras Pick Pack Pontra történő szállítással.

Hát így fedeztük fel a Gazdabolt.hu webáruházt, ami egy teljesen új világot nyitott meg számunkra, az eddig felsoroltakon felül is még számos termékkel: virágföldek, vetőmagok, növényvédő szerek, öntözéstechnikai árucikkek… Azt ajánlom, nézzetek szét a honlapon, hogyha érdeklődtök a növénytermesztés, kertgondozás iránt!