Acél lemez megmunkálásáról beszélgettünk a zenekari próba után

Igen, tudom, kicsit furcsa és random témának hangozhat, de nem olyan régen az egyik zenekari próbánk után a társaimmal valahogy az acél lemezeknél lyukadtunk ki. Na ,de kezdjük inkább az elején a sztorit.

Szóval… több heti kihagyás után a múlt héten végre újra össze tudtunk jönni a bandával, és próbálni egy kicsit. Mivel általában máskor hetente egyszer azért találkozunk, egy több hetes kihagyás után most azzal kezdtük a próbát, hogy mindenki beszámolt arról, hogy mi újság vele. Az egyik srác, Zoli például elmesélte, hogy az építőipari cég, ahol “civilben” dolgozik, most egy új projektet vett fel, és ehhez ő tartja a kapcsolatot a céggel, akik a szerkezethez az acél lemezeket biztosítják. Ez a cég nem más, mint az Acélpartner Kft.

Mivel én, ha éppen nem zenélek egy multinál vagyok könyvelő, nem sokat tudok erről az iparágról. El is kezdtem kérdezgetni Zolit, hogy hogyan is működik ez. Az acél lemez máshonnan érkezik, de az építőipari cég munkálja meg? Vagy erre is fel lehet kérni az Acélpartnert?

Zoli felvilágosított, hogy pont azért állnak partnerségben az Acélpartnerrel, mert náluk mindent egy helyen el tudnak intézni. Melegen hengerelt és durva hengerelésű acél lemez beszerzése is lehetséges innen. A lemez méretét és vastagságát az ügyfél kérésének megfelelően alakítja ki az Acélpartner. Itt ne csak ilyen aprócska lemezekre gondoljunk ám! Az ilyen szerkezetekhez készülő acél lemezek hossza 2 és 12 méter között mozog, míg szélessége 1.5 és 2.5 méter közötti. Amitől viszont leesett az állam, az volt, hogy a lemezek vastagsága a 3 mm-től egészen 300 mm-ig terjedhet! Csak képzeld el egy több méteres, 30 centi vastag acéllemez súlyát…

A különböző méretű és minőségű acél lemezek értékesítése mellett az Acélpartner vállal lángvágást, plazmavágást, élletörést, felülettisztítást és még egyebeket. Építkezéseken is tudnak segédkezni saját munkagépeikkel, és acélszerkezetek gyártását is elvállalják. Emellett pedig bérmunkára is fel lehet kérni őket, ha az alapanyag már megvan. Ilyenkor az Acélpartner a vitt anyagot az ügyfél igényeinek megfelelően alakítja ki. Én nem is gondoltam volna, hogy egyetlen cég ennyiféle tevékenység ellátására lehet alkalmas. Az Acélpartner viszont bebizonyította, hogy igen!

A próba és a beszélgetés után én is felmentem az Acélpartner oldalára szétnézni kicsit. A bemutatkozásukat olvasva megtudhattam, hogy egy teljesen magyar tulajdonban lévő, 1999 óta a pályán lévő cégről van szó. Tudhatnak valamit, ha már ennyi ideje fenn tudtak maradni. Ami pedig nagyon tetszett, hogy haladnak a korral, és saját Youtube és Instagram csatornával is rendelkeznek, ahol a külső érdeklődő a saját szemével is láthatja, hogy mivel is foglalkozik a cég. Látványos fotókat és videókat találhatunk ugyanis a csatornáikon az acél lemezek megmunkálásáról.

acél lemez

Aztán a “technológia” fülre kattintva még a különböző acél típusokról, ötvözetekről és lemezvágási módszerekről is olvashattam. Ami azt illeti, úgy elvesztem ezekben az irományokban, hogy mire észhez kaptam, már majdnem éjfél volt. Csodálkoztam is rajta, hogy ennyire le tudott kötni az acél lemezek bemutatása. De ez annak a jele, hogy az Acélpartner tényleg tud valamit, és ezt a tudást át is tudja adni.

A legközelebbi próbán biztosan meg fogom kérdezni Zolit, hogy ők milyen típusú acél lemezeket vásároltak az Acélpartnertől. Ha már ennyit olvastam az acélról, akkor egy kicsit villogok is majd az újonnan megszerzett tudásommal a barátom előtt.