Ha a hobbink sem jár sok mozgással, marad más megoldás?

Egyszerűen nincs időm sportolni, aktívan tenni a súlyleadás érdekében. Pedig rám férne. Mert jönnek fel a kilók egy ideje, szépen. Már ha ezt szépnek lehet mondani… De az én munkakörömben, a cégnél, a munka napi nyolcról sokszor tolódik ki tíz órára is, mindennel együtt. És mire hazaérek, és mennék zenekari próbára a többiekkel, aztán mire onnan újra a lakásomig jutok, elmegy minden idő, minden egyes nap, amit mozgásra szánhatnék. Amikor pedig épp nincs próba, túl fáradt vagyok, és azt az időt használom ki a pihenésre inkább.

Amikor néha, lelkes, de kisszámú közönségünk előtt fellépünk, az, elismerem, eléggé megmozgat, de az alagsori próbák alig-alig. Márpedig sok koncert nincs. A munkám pedig ülőmunka, és két utcányira lakom a munkavégzés helyétől, így nem szoktam sokat biciklizni, sétálni sem. Végül egy passzívabb formáját kellett hát találnom a fogyással való próbálkozásnak. És örömmel jelenthetem, egyelőre működik a dolog!

Elhízás elleni szereket próbáltam keresni a neten, és egy olyan helybe futottam, ahol van bőven választék. Továbbá egészen különleges készítményekre is leltem (mint a zsíroldó tea), és van házhoz szállítás a webshopból, tehát rendszeresen rendelhetek, időkiesés nélkül. A Prevenció Patika pont az ilyen fazonoknak segít, mint én. Akik az egészségesnél több időt töltünk a melóhelyen, és van egy szintén időigényes hobbink, így nem tudunk elmenni az összekészített csomagért sem a gyógyszertárba. Nemhogy különböző készítményekért különböző helyekre, de a Prevenció elviszi csomagpontra is a szállítmányt, valahová a közelbe, vagy a megadott címünkre ugyanígy. Ezért egy jó kis, időspóroló megoldásnak mondhatom. Én a munkahelyre szoktam kérni a csomagot.

Elhízás elleni szerek pedig, ahogy mondtam, vannak bőven… Pedig az egész egyébként egy cikkel kezdődött – hogy kitágítsam a fókuszt. Egészen pontosan egy facebook-bejegyzéssel, ami egy cikkre mutatott a Prevenció Patika blogfelületén. Tehát nem is ezt, az elhízás elleni szereket kutattam, eredetileg. “4 kérdés, ami segít kideríteni a hátfájás okait” volt a cikk címe, és természetesen azért olvastam bele, mert a hátam is fáj gyakran. És ez a “Prevenciós” cikk rávilágított, hogy ez is a munkahelyi dolgokkal van (illetve lehet) kapcsolatban. Az üléspozíciómon való változtatásra hívták fel a figyelmet és a dolog működött. Nem volt szokásom régen minden ilyesminek “otthoni orvoslás” címszó alatt, magamnak utána nézni, de a Prevenció Patika blogja reális és közérthető cikkekkel terelt a jó irányba azóta, egy csomó dologban. És persze írtak ott a fogyást felgyorsító, és az elhízást elkerülni segítő, különböző kiegészítő tevékenységekről. Például az étrendünk kiegészítéséről is, természetes alapanyagú dolgokkal. Búzakorpa tablettával – teszem azt, amit először rendeltem az azóta kedvencemmé vált online gyógyszertárból. Odafigyelek tehát már a táplálkozásomra, és minden héten böngészem, hogy mit volna még érdemes kipróbálni azokon túl, amit már rendeltem és tényleg jobb lett utána! Már fejből fújon egy csomó összetevő hatását, de jól van ez így. A siker mindent hasznosabb utóérzetűvé változtat.

Szeretem az ilyen shopokat, mint az övék, mert nem csak termékeket lehet nézegetni, önmagukban, hanem helyben rászánni az időt egyfajta szemlélet kialakítására. Az írásokról lejön, hogy a közembernek szánták. Kerülik a megfoghatatlan szakkifejezéseket, és ötletszerű, hétköznapi dolgokkal állnak rendszerint elő. Mint mondtam, tényleg nem hittem, hogy majd ezekről fogok sokat olvasgatni, de most a ráérő időmben, és a munkahelyi szünetekben is ezt teszem. Feldob a dolog, hogy tök egyszerű tanácsokkal, rövid távon is érezhető hatást kiváltva változtatgatok apróságokon, és már aktívan keresem az újabb és újabb, megvilágító jellegű írásokat mindenféle bajomra.

De a kedvencem tényleg az “Elhízás elleni szerek” alkategória, az “Életmódon” belül. Tehát kanyarodjunk vissza a rendelős részhez… Hogy mikkel tehetünk az elhízás ellen? Teákkal, kapszulákkal, vagy tablettákkal például – amik közül az XL-S (XLS) Medical Max Strength Tabletta lett nálam a favorit. Ez csökkenti a szénhidrátokból, egyszerű cukrokból és étkezési zsírokból származó kalóriabevételt. Van olyan változata is, amely mérsékli az étvágyat és a nassolási vágyat. És még csak el sem szoktam érni belőle a naponta beszedhető maximum mennyiséget, így is működik!… Ezeknél a készítményeknél persze mindegyiknél leírják, hogy csak kiegészítik a megfelelő étrendet, nem önmagukban csodaszerek, de ha több dologban változtatunk, és azon lépések mellé szedjük őket, akkor állítom: igenis azok!

Vannak még további praktikus dolgok is shopban, amik sportolóknak lehetnek találó kiegészítők. Az eddig emlegetett alkategóriában is megtalálhatók olyasmik, mint az italpor-shaker, de az “Életmód” főmenüben is előfordul temérdek dolog, amit ajánlanék. “Dohányzásról leszokás” alkategória, “Gyógy- és élvezeti teák, gyógycukorkák” alkategória, “Gyümölcslevek, zöldséglevek, gyógyvízek” alkategória, “Illóolajok”, “Sport” és mások is, kategóriákba rendezve, és akkor még csak az egyik fő menüpont, egyes almenüiről beszéltem. Kicsit az az érzése támadhat az embernek böngészés közben, hogy amolyan “minden egy helyen” shopban találta magát, és így, egy kalap alatt meglehet minden, amit rendelni szeretne.

Mindig gyorsan jön a rendelés, biztonságos csomagolásban küldik, hiánytalanul. A futár jófej többnyire, hív, hogy mikor érkezik, és még nem történt meg, hogy ne az előre jelzett napon kézbesítették volna a csomagot. Magában a patikában dolgozók udvariasak, segítőkészek, ha tanácsot kérünk írásban, akkor gyorsan visszaírnak. Egyszer már hívtam őket telefonon is – ismerőseim azt mondják, ők inkább így szoktak kérdezni, és nekem is, de másoknak is mindig felveszik azt munkaidőben. Jók az áraik, és sok az akció, amiket érdemes kihasználni. Senkit nem hallottam még rájuk panaszkodni, bár nem is gondoltam volna, amikor a neten őket megtaláltam, hogy a környezetemben ennyire ismertek. Csak valamiért nem szólt senki… Kicsit haragszom is emiatt a többiekre a munkahelyen, de persze nem komolyan – az a baj, hogy nem is került szóba.

Mindenesetre, most megint ott tartunk, hogy jobban jár mindenki, ha online rendeli a dolgait a patikából, nem annyira jár el mindenféle helyekre, ahová nem muszáj, és feltölti a szokásos gyógyszerkészleteket. Mert sokaknál ez az a tipikusan “gyakran megbetegedős” időszak. Jó dolog előre gondolni mindenre, és a Prevenció Patikában ha szétnézünk, jobbára egyben szerezhetünk be tényleg mindent. Mindent – nem csak azokat a gyógyszereket, amiket ilyenkor mindenki keres. Van még az “életmód” mellett általános “gyógyászat”, intim szerek, baba-mama cuccok, szépségápolási dolgok, vitaminok és dermokozmetikumok is. Az egész ország területére kiszállítanak, előre és utólag is fizethetünk, és ha bármi problémánk van, amire nem tudjuk a választ, javaslom továbbra is, hogy kattintsunk náluk a “Blog” fülre, az oldal alján. Ott lesz a “hasznos linkek” között és talán ti is profitáltok annyit az ottani rendszeres tájékozódásból, mint ahogy én tudtam profitálni. “Prevenció” – még a nevük is szimbolikus. Talán fontosabb is ez, mint az utólagos problémakezelés, de mindennek megtaláljátok szerintem a módját, ezen az oldalon. Csak keresni kell…