Kényszerű klíma csere a stúdióban… drága-nem drága muszáj volt

Szóval meghalt a klíma a stúdióban. Na nem mintha nagy meglepetés lett volna, mert szegény már ősöreg volt, de nem is vártuk, hogy hirtelen megadja magát.

Úgyhogy gyorsan keresni kellett egy újat. Persze ilyenkor kérdezheti az ember, hogy minek klíma, mikor tél van és amúgy is hideg, de egyrészt egy-egy próba alatt baromi gyorsan bemelegszik az ember, másrészt azzal fűtöttünk is. Tehát elég gyorsan szükségünk volt új klímára.

Őszintén szólva soha életemben nem kellett ilyet keresnem. Mi otthon fával fűtöttünk, utána meg mikor elköltöztem ment a központi fűtés. Úgyhogy csak tátogtam, mint a partra vetett hal, hogy most akkor mit meg a hogy kéne? Mivel a mondás itt is él, hogy google a barátom, bepötyögtem, hogy klíma beszerelés, és csodák csodájára sikerült is találnom egy jó oldalt. Először eléggé megijedtem, mert na azért közel 300 ezer forintot kiadni valamire nem kis összeg. Aztán rájöttem, hogy lüke vagyok, mert rossz helyen nézegettem. Természetesen voltak olcsóbb darabok is.

Tehát elkezdtem jobban szemügyre venni a dolgokat. Szerencsére nagyon segítőkészek voltak, mert már az oldalon a szerelés szekcióban részletesen leírják, hogy is megy ez az egész. Ez nagy megkönnyebbülés volt, mert vannak szorongási problémáim. Azzal, hogy előre leírták, mire számíthatok, egy kicsit sikerült ebből visszavennem. Nem nagyon sokat, de egy kicsit.

Némi nézelődés, kutakodás után egy Panasonic klíma mellett voksoltam, de persze elküldtem a többieknek is. Ők mit szólnak hozzá? Szerencsére egyrészt ők se nagyon értettek a témához, másrészt nekik se volt nagyon ellenvetésük. Egy picit még nyúzott a stressz szintem, hogy akkor most tényleg megrendeljem-e vagy se? Hátha találok valami jobbat, vagy nem is tudom…

Betettem a klímát a kosárba, aztán körül néztem a szállítási és egyéb ilyen dolgok között. Úgy, mint a legtöbb online web-shop esetében, itt is 14 napon belül indoklás nélkül vissza lehet küldeni a terméket, ami esetén a szállítást ugye én állnám, tiszta sor. Ami egy kicsit meglepett, az a szállítási költség volt. Ez klíma esetén két ezer forint volt. Nem épp olcsó, de ha azt vesszük, hogy mekkora egy klíma, elfogadható.

És ekkor szembesültem azzal, hogy ugyan mázlim van, mert Komárom-Esztergom megyében vagyok, de elég sürgősen kéne az a klíma, és még nem kértem klíma beszerelési ajánlatot. Szóval gyorsan körmöltem egy ímélt az illetékeseknek. Közben a banda megnyugtatott, hogy nincs gáz, kibírjuk, míg megoldódnak a dolgok. A készüléket azért megrendeltem. Akkor úgy gondoltam, hogy ha szerelés ügyben mást is kell keresnem de legalább klíma már van.

Pontosan hogy is ment a klima beszerelés?

Szerencsére pár napon belül válaszoltak is, és a beszerelés költsége még bele fért a keretbe, szóval az is gyorsan le lett zsírozva. Maga a klíma beszerelésének a menete, ahogy az oldalukon is írták elég zökkenőmentesen zajlott. Előre szépen rendbe szedtem mindent, hogy jól tudjanak dolgozni, és körülbelül olyan négy óra alatt meg is voltak mindennel. Nagyon örültem neki, hogy tényleg rendet hagytak maguk után, mert ugyan kitakarítok én, de egy ilyen kaliberű szerelés azért az átlagosnál nagyobb kosszal jár.

Tehát mindent egybe vetve nagyon elégedett voltam mindennel, és ha klíma problémátok van, csak ajánlani tudom őket. Minden egyes fillért megérnek.