Koncert helyett nyári gumi vásárlás, de azért megérte

A sztori igazából nem egy nagy valami, de gondoltam megosztom veletek, hátha nektek is jól jön. Na, elvileg egy közeli kis bárban adtunk volna koncertet nem olyan régen, de ugye a vírus keresztbe tett, amit sajnos vártunk is, de hát nem lehet mit tenni. Ezen lehetett volna őrjöngeni, meg bosszankodni, hogy persze ennek meg annak nem akadályozzák meg, hogy dolgozzon, de ez teljesen felesleges. Inkább mindenki legyen biztonságban, az most fontosabb. Mi pedig közben elfoglaljuk magunkat másképp, jelen esetben nyári gumi árak keresgetésével és vásárlással.

nyári gumi árak

Na, azért az élet nem áll meg. Szükségünk volt egy új nyári abroncsra a banda autójához, mint kiderült, így elkezdtem nyári gumi árak után, vagyis -ra vadászni. Persze a mai technológiával ez viszonylag könnyen ment, csak beütöttem a keresőbe, hogy nyári gumi árak, és már keresgélhettem is a releváns oldalak között. Meg kell mondjam, az anti-szociális oldalam nagyon szereti a technológia fejlődését. Nem kell keresztül rágnom magam öt rokoni beszélgetésen, meg megkeresnem harminc ismerősöm ismerősének az ismerősét, hogy tudjak egy szett nyári gumit rendelni.

Az oldal, ami mellett végül döntöttem, a gumidiszkont.hu volt. Egyrészt nagyon tetszett, hogy a főoldalra egy hogyan “kezdjünk neki” kisokost is kitűztek egy “leggyakrabban vásárolt termékek” mellé, ami márkánként és méretenként is felsorolta az abroncsokat. Sajnos, vagy nem sajnos (attól függ honnan nézzük) nem vásárolok olyan gyakran nyári gumit, hogy tisztában legyek vele, pontosan milyen méret, illetve milyen márka kell az autómhoz. Így inkább rá bíztam magam a web-shop algoritmusára, és beírtam a kerekem adatait, amiket illusztráltak is, hogy hol találom és kijelölték, mit hova kell írni. Később vettem csak észre, hogy akár autó típus alapján is lehet keresni, vagy kulcsszóval, de ez a módszer is teljesen megfelelt nekem.

Közben a GYIK-ben utána olvastam, van-e garancia a gumikra, és megnyugodva konstatáltam, hogy bizony gyártótól függő, de minimum két év garancia jár a gumikhoz. Ezen felül jogom van 14 napon belül elállni a szerződéstől és 30 napon belül visszakapom a vételárat, így csak a szállítási költség veszik el, amivel visszaküldeném az abroncsokat. Azt még figyelembe kellett vennem, hogy a szállítási költség nem rendelésenként számolandó, hanem abroncsonként, de még így sem kellett asztronómiai összegeket kifizetnem. Ezeknek az adatoknak és a rendkívül jó áraknak a tudatában bátran rendeltem meg a szükséges nyári gumikat. Arra számítottam is, hogy a “ha délig leadod a rendelést másnap meg is kapod” állítás jelenleg nem lesz igaz, hiszen külön kiemelték, hogy főszezonban annyi megrendelést kapnak, hogy ezt nem tudják teljesíteni. A megegyezés szerint öt napon belül meg is kaptam az abroncsokat minden különösebb probléma nélkül.

Az összeg természetesen megoszlott a banda tagok között, és ezt külön figyelembe is vettem, mikor kiválasztottam a nyári gumit. Mindannyian egy konkrét összeget adtunk bele az egészbe, és így is egy elég jó abroncs mellett sikerült kikötnünk. A biztonság kedvéért leteszteltük, de figyelembe kellett vennünk a nem megfelelő útviszonyokat. Még így is azt kell mondanom, hogy határozottan megérte, és jó vásár volt. A többiek is így gondolták, úgyhogy szerencsére nem kellett élnünk a két hetes pénz visszafizetési opcióval.

Remélem nektek is hasznotokra válik majd ez a kis kalandom/kalandunk, vigyázzatok magatokra és egymásra!