Projektmenedzsment szoftver – zenészeknek is?

Nem egyszerű zenészekkel együtt dolgozni

Néha már-már azon gondolkodom, vajon én vagyok-e földönkívüli a csapatban. Egy nagyszerű bandában zenélek ugyanis, kiváló, tehetséges zenészekkel. Mindegyik bandatag előtt egytől egyig le a kalappal, csodálatos tehetséggel áldotta meg őket a sors. Úgy muzsikálnak, mintha mindig is ezt csinálták volna. Sajnos megélni egyelőre nem tudunk a tevékenységből, ezért mindenkinek van “rendes” munkája, akarom mondani főállása is. De azért persze igyekszünk komolyan venni magunkat és menedzselni a zenekar életét, amennyire lehet. Ebben azonban nem vagyunk erősek. Néha úgy érzem, elveszünk a feladataink között. Hiába osztjuk szét, beszéljük meg, hogy ki mit csinál, nem tudjuk őket jól teljesíteni. Már-már azon gondolkodom, hogy valamit én csinálok rosszul, mert egyedül az én fejemben maradnak meg a projektek, és mint valami véget nem érő emlékeztető, hívom fel a srácok figyelmét nap mint nap a teendőinkre.

Projektmenedzsment szoftver – a mi problémánkra is megoldás?

A minap már annyira elkeseredtem, hogy az is eszembe jutott, vajon segítene-e, ha a vállalati környezetben megszokott módszerekhez folyamodnék a zenekar esetében? Nemrég vezettünk be ugyanis egy projektmenedzsment szoftver használatát a mindennapokra, és ez igencsak jó hatással volt a működésünkre. A cégen belül is azt vettük észre ugyanis, hogy a csapatnak nem erőssége a feladatok nyomon követése és határidőre való teljesítése. A megbeszéléseket parttalannak kezdtük érezni, mert bár látszólag mindenki tudta a dolgát, valami mindig lemaradt, ami megoldásra várt később. Amióta azonban igénybe vesszük a projektmenedzsment szoftver szolgáltatását az uzletiszoftver.com oldalról, azóta már nem fáj a fejünk a határidők és a feladatok monitorozása miatt!

Egy ilyen projektmenedzsment szoftverrel ugyanis nagyon könnyen nyomon követhető, hogy:

  • kivel mit beszéltünk meg
  • milyen feladatokat osztottunk szét a csapatban
  • melyik feladat kinek a felelőssége, hogy elvégezzük
  • melyik részfeladatra mennyi idő áll rendelkezésre.

Így ehhez képest vagy ebből a rendszerből kiindulva aztán meg lehet szervezni az utó- vagy felkövető meetingeket, és így összességében sokkal könnyebbé válik egy akár még komplex munkafolyamat kezelése is.

Egyéni megoldások az uzletiszoftver.com oldalról!

Az uzletiszoftver.com oldalon egyébként számos más, a vállalkozások életét megkönnyítő szolgáltatás, szoftveres alkalmazás elérhető. Ezek többsége olyan megoldásokat kínál a vásárlók vagy pénzügyi befektetőt számára, amelyek sokkal gördülékenyebbé teszik a mindennapos üzletmenetet. Számos szoftver segít automatizálni a mindennapi munka során felmerülő egyes részfeladatokat, ezáltal rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg, amelyet más, érdekesebb és hasznosabb tevékenységekbe fektethetünk be a vállalkozásunk során. A projektmenedzsment szoftverek pedig akár komplexebb feladatok, nagyobb projektek részfeladatának kiosztását és nyomon követését is jóval egyszerűbbé teszik. Ezért jutott eszembe nekem is, hogy ezt a funkciót akár a zenekaron belül is jól tudnánk hasznosítani.

Az uzletiszoftver.com oldalon egyébként az eligazodás is nagyon egyszerű a különböző projektmenedzsment szoftverek között. Pusztán annyit érdemes átgondolni, milyen igényeink vannak pontosan? Felhő alap szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, vagy inkább olyat, amit kifejezetten mobiltelefonra vagy asztali gépre fejlesztettek? Ezen felül lehetőségünk van cégméret alapján is szűkíteni a keresésünket. Az uzletiszoftver.com ugyanis egyedi, a vevő igényeire szabott megoldásokat kínál, így a vállalkozás méretétől függően is más és más projektmenedzsment szoftvert lehet ajánlatos igénybe venni. És ha mindez nem lenne elég, a kereső mezőben akár iparág alapján is nézelődhetünk a felkínált lehetőségek között!

Ti használtatok már hasonló szoftvert nem kifejezetten céges környezetben? Ha igen, osszátok meg a tapasztalataitokat velem, nagyon kíváncsi vagyok az észrevételeitekre, meglátásaitokra!