Toner problémák nálunk már nem adódhatnak

Pár éve átálltunk a toner használatára, mert az az őrületes felismerés ütött ránk családi szinten, hogy elképesztően ipari felhasználókká avanzsáltunk és bizony egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyakorisággal kell cserélgetni ezeket az eszközöket. Zenében aktívan dolgozóként mindennapos, hogy kottákat, dalszövegeket kell nyomtatnom, mert én hiába viszem mindig magammal a tabletet, vannak olyan tróger kollégák, akik nem rendelkeznek ezzel a lehetőséggel, de még el is felejtik a nyomtatott példányt magukkal hozni. Én meg gyűlölöm, hogyha ilyen csacsiságok miatt akad meg a próbafolyamat, ezért általában mindenki helyett is készülök, így nem érhet meglepetés.

Mielőtt kitaláltuk, hogy átállunk a toneres rendszerre, általában mindig csak elugrott valaki valamelyik helyi műszaki üzletbe és vett egy adat patront, ha éppen kifogyott. De a tonerrel kicsit más a helyzet, mert ez azért jelentősebb tétel, főleg akkor, hogyha nem a megfelelő helyen veszi az ember ezeket az eszközöket. Éppen ezért elkezdtem körbe nézni a neten, hogy milyen racionálisabb opciók vannak, ahonnan olcsóbban lehet rendelni ezeket a termékeket.

Így találtam rá a nyomtatoalkatresz.hu webshopra, ahol nagyon színes és széles a toner, patron és mindenféle nyomtatókhoz szükséges eszközök kínálata. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tonerek között 13 féle gyártó nyomtatóihoz lehet megfelelő eszközöket vásárolni. Tehát tulajdonképpen a piac legnagyobb és legnépszerűbb része le van fedve, mert ezen belül a 13 gyártón belül rengeteg típus létezik és mindegyiknél ott van a kismillió toner opció. Emlékszem, amikor először megnyitottam egy ilyen aloldalt, kicsit le is sokkoltam, mikor szembesültem vele, hogy mennyiféle ilyen termék létezik. Bár persze ez csak az én szegényes ismereteimről állít ki bizonyítványt…

Na de, amiért ez az oldal valójában megtetszett, az az, hogy az egyik legnépszerűbb gyártó esetében külön felhívják a figyelmet arra, hogy vannak utángyártott termékek és azokat is nagy mennyiségben forgalmazzák. Ez ugyebár azért fontos, mert míg mondjuk egy eredeti termék akár több tízezer forintba is kerülhet, addig az utángyártott verziók ennél jóval barátibb összegért is elérhetők, nyilván terméktől függően.

Ha egy konkrét példát szeretnék mondani, akkor a következőt mondanám. Az a toner, amire nekünk szükségeünk van itthon bruttó 34 000 forintba kerül. Ez azért elég súlyos ár, persze nem mindennap kell kifizetni, de azért mégis nem két fillérről beszélgetünk. Ha viszont ugyanehhez a nyomtatóhoz utángyártott terméket választunk, az megáll bruttó 7000 forint alatt. Ez akkora különbség, amitől szerintem mindenki hátrahőköl.

Sokat olvastam utána a témának, végül persze amellett döntöttem, hogy ki kell próbálni és majd a tapasztalat eldönti, hogy melyiket éri meg jobban használni. Elég egyszerű a képlet, hiszen ha az utángyártott toner nagyjából ötöd annyi ideig bírja, akkor vagyok ugyanott a két dologgal, ha pedig ennél jobban teljesít, akkor már jobban megéri azt rendelni. Hát a végeredmény pedig az lett, ami számomra is nagyon meglepő volt, hogy nem volt jelentős különbség a két eszköz élettartama között. Persze nem volt teljesen hivatalos ez a “mérés”, hiszen azt, hogy épp mennyire használtuk az eszközt csak nagyjából lehet saccolni – közel azonos igénybevételnek voltak kitéve. De mégis, ez egyértelműen azt mutatta, hogy jobban érdemes az utángyártott tonerre szavazni és inkább gyakrabban rendelni abból, ha esetleg a későbbiekben nagyobb minőségbeli különbségek adódnának, minthogy az erdetit vegyük meg horror áron.

Ez a mi kis rövid családi tanulságos történetünk, remélem, hogy nektek is hasznos volt, ha éppen hatalmas kottanyomtatásokba kezdenétek éppen. Persze vannak más webshopok is a területen, de nekünk mérhetetlenül bejött a nyomtatoalkatresz.hu. Ingyenesen házhoz szállítják a megrendelt tonereket és ráadásul mennyiségi kedvezményt is adnak, vagyis minél több toner van a kosárban, annál olcsóbban fogják eladni nekünk a darabját. Szóval ha egy megbízható és kedvező opciót kerestek, akkor látogassatok el erre a weboldalra nyugodt szívvel, és merjetek utángyártottat rendelni, mert szerintem mindenképpen megéri.

toner