A metaautoszerviz.hu volt a zenekarunk megmentője

Nem túlzás azt állítani, hogy a hétvégi koncertet a metaautoszerviz.hu mentette meg. Lehetséges, hogy hatalmas szerencsével másképp is meg tudtuk volna oldani a dolgot, de nagyobb arra az esély, hogy nélkülük nem lett volna koncert szombaton vidéken. De fussunk kicsit vissza az időben.

3 éve zenélek együtt egy nagyon kedves csapattal, akik idő közben nagyon jó barátaim is lettek. Alapvetően ez egy buli zenekar. Ez leginkább annyit jelent, hogy a fő profilunkat az esküvők, céges rendezvények és különféle fesztiválok utcabáljain való zenei szolgáltatás adja. Van egy meglehetősen nagy, közel 200 dalos repertoárunk, amivel dolgozunk. Ebből aztán bőven tud válogatni mindenki, a régebbi slágerek kedvelői és a mai dalokat hallgató közönség is.

Zenészi feladatként sem kis mutatvány fejben, frissen tartani ennyi dalt gond nélkül. Ráadásul én akkor csöppentem bele a munkába, amikor még nem úgy ment a szólózás, hogy kaptam egy hangnemet és már játszottam is, hanem komoly munkát kellett tenni minden egyes megszólalásba. Aztán persze idővel ráéreztem arra, hogy hol mi szól jól és mi kevésbé, de eljutni idáig nagy feladat volt. Mondhatni a legjobbkor jött, mert annyit kellett vele foglalkoznom, hogy egyértelmű volt a fejlődés és a siker. Tulajdonképpen buliról-bulira egyre csak jobban játszottam, jobban fogtam meg a dalokat és egyre inkább bele tudtam engedni magamat a zenébe és ebbe a vidám kavalkádba, ami ilyenkor a színpadon él.

Imádom ezt csinálni és függetlenül attól, hogy mi történt az elmúlt másfél évben, nem választanék mást most sem. Egyszerűen ez egy csoda nekem, hogy a részese lehetek és ezekkel az emberekkel dolgozhatok együtt. Fantasztikus zenészek és barátok is egyben. Barátok, akik nem hagyják cserben egymást. Akkor sem, amikor az utolsó pillanatban derül ki, hogy gáz van a kisbusszal. Amivel a hétvégén a világ végére kellett volna kiautózni egy fellépésre.

Mindig a gitáros kisbuszával utazunk, mert így tudunk gazdaságosan közlekedni és közben meg legalább közös légtérben is vagyunk, ami elősegíti a kommunikációt, na meg a csapat végérvényes és visszafordíthatatlan összeszokását. Azonban a múlt héten sajnálatos dolog történt, amit senki sem látott előre: azt mondta a kisbusz, hogy én ma el nem indulok! Jött ám a fejvakarás rendesen, mert hát hátra volt még pár nap a hétvégéig, de egy-egy ilyen leállás akár hetekig is tarthat, hogyha kellően rossz alkatrész megy tönkre az autón.

Az egyetlen szerencsénk az volt, hogy a metaautoszerviz.hu szinte rögtön tudta fogadni az autót, ezért nem vesztettünk semmi időt azzal, hogy keresgéltünk egy megbízható szervízt. Ráadásul nem elég, hogy azonnal fogadták, még a dolog megoldása is villám sebességgel történt, tehát nem kellett vészmegoldásokhoz folyamodni a hétvégi koncertet illetően. Ezért kizárólag a metaautoszerviz.hu csapatának lehetünk hálásak, ezért gondoltam, hogy írok most róluk egy kis ismertetőt, hátha másnak is a segítségére lehetnek.

Tehát, a Méta Autószervíz Budapesten, a 18. kerületben van – bármily meglepő – a Méta utcában. Bármilyen jellegű autós problémával fel lehet őket keresni a honlapon is megtalálható +36 30 957 3784 telefonszámon. Mint azt ahogy a mi példánk is megmutatta, érdemes lehet akár el is menteni ezt a telefonszámot, mert bármikor jól jöhet, ha rögtön kéznél van – hátha gyorsan tudnak fogadni és segíteni az autós gondokon.

Fontos azonban azt is elmondanom, mivel ebben a szezonban aktuális, hogy a klímatöltéssel kapcsolatban van egy másik elérhetőség, amit keresni kell. Érhető, hiszen ebben a forróságban nagyon sokan csörögnek csak kimondottan emiatt, ezért nem rossz dolog külön kezelni ezeket az igényeket a többitől. Erre egy külön honlap is van, amit könnyen elérhettek a metaautoszerviz.hu weboldalon keresztül.

A Méta Autószervíz egyébként jócskán kilóg a sorból az átlag itthoni szolgáltatókhoz képest. Méghozzá azért, mert nem csak honlapja és közösségi médiás oldala van, de még a teljes árlista is megtalálható a weboldalon. Tehát ha valakit konkrétan az érdekelne, hogyha elviszi az autót egy olajcserére, akkor mennyit fog fizetni, akkor azt ki tudja számolni előre és eldöntheti, hogy akarja-e ezt a szolgáltatást vagy sem. Ez itthon még mindig nem jellemző ezekben a berkekben, mert a legtöbb műhely megelégszik a megszokott vevőkörrel és a szájhagyomány útján terjedő bővüléssel. A Métánál viszont nagyon korrektül végig lehet nézni mindent a honlapon. Szerintem ez szuper és személy szerint igazán nagyra értékelem.

Az árak mellett vannak akciók is, amelyek elérhetők. Ez megint nem kis dolog szerintem, hogy egy ekkora műhely ilyet tudjon csinálni. Az éppen aktuálisan futó akciós ajánlat szintén fenn van a honlapon is. Ez most konkrétan a féktárcsa és fékbetét cserére vonatkozik. Hogyha most együtt veszi meg valaki a féktárcsát a fékbetéttel, akkor 20% kedvezménnyel lehet hozzájutni a csomaghoz a metaautoszerviz.hu jóvoltából. Ezek egyébként is olyan kopó alkatrészek, amelyeket időről-időre cserélni kell. Szóval még ha nem is feltétlenül egyszerre kell, de szerintem nem rossz, ha így együtt veszi meg az ember. A Métánál is így gondolkozhattak, azt hiszem.

Ami még szintén nagyon tetszett, hogy többféle online akcióra is van lehetőség a weboldalon keresztül. Egyik részről lehet időpontot foglalni, ami szerintem óriási szó egy autószerelő műhelytől – egyáltalán nem kézenfekvő, hogy van erre lehetőség. A másik részről pedig lehet árajánlatot kérni egyszerűen egy formaoldal kitöltésével. Ez megint annyira egyszerűvé és gyorssá teszi a folyamatot és megóvja mindkét félt a felesleges köröktől, azt gondolom.

A szolgáltatások között egyébként minden megtalálható, ami egy normális autószervíz programjába csak belefér. Természetesen mindenféle alkatrészt tudnak beszerezni a megrendelőnek, amit aztán a helyére is építenek az autóban. A gépjármű mindenféle rendszerét képesek helyre pofozni, teljesen mindegy, hogy az elektronikáról van-e szó, vagy a futóműről, netán magáról a motorról. Ha elromlik bármi, csak meg kell kérdezni náluk, hogy mikor van szabad kapacitás és a dolog borítékolhatóan boldog befejezéssel zárul majd.

A klímatöltés a szezonalitása végett élvez most ilyen kitüntetett figyelmet. Emellett például gumiszerelésre, olajcserére, de még a műszaki vizsgára történő felkészítésre is van lehetőség. A teljes listáért jobb, ha meglátogatjátok magatok is a metaautoszerviz.hu weboldalt. Ott aztán tényleg mindent felsorolnak és még részletezik is ezeket a pontokat – amiket én nem tudok, mert nem igazán értek hozzá.

Nagyon hálásak vagyunk nekik, mert így odaértünk épségben a hétvégi koncertre és nem kellett b terv után néznünk, ami a szállítást illeti. Szóval ha ezek után bármikor szükségünk lesz egy megbízható és gyors autószervízre, akkor a Métát fogjuk továbbra is felkeresni. Ritka az az élmény, amikor elsőre sikerül belenyúlni egy ilyen jó szolgáltatóba. Ezért is írtam most le ezt a kis történetet, hogy nektek már ne kelljen keresgélni, egyből garantáltan a tutiba nyúlhassatok. A Métát a metaautoszerviz.hu-n érhetitek el, ahol minden szükség információt és elérhetőséget bőségesen megtalálhattok. Kellemes nézelődést, figyelmes olvasgatást kívánok. Remélem jövő héten koncerten tali!