Miért lehet jó ha a szépség érdekében valaki kés alá fekszik?

A plasztikai sebészet nagyon népszerű napjainkban is. Renget nő és férfi dönt úgy, hogy nincs megelégedve a testével, és csupán azért, hogy szebbek legyenek, úgy döntenek, hogy kés alá fekszenek.

Nehezen lehet megfogalmazni, mi a szépség. Valaki a rengeteg szépészeti beavatkozással azt szeretné elérni, hogy úgy nézzen ki, mint a színészek, modellek. Van, aki akkor érzi magát szépnek, ha mások szépnek tartják, ha hasonlít ahhoz a szépség ideálhoz, ami a társadalom, a környezete szemében él a szépségről.

De vannak olyan emberek, akik a saját elvárásaikat nem a társadalmi nyomás hatására alakítják ki. Rengeteg olyan emberről lehet hallani, aki például élő Barbie babává operáltatta magát, de vannak ennél is extrémebb esetek.

A múltkor instagramon láttam egy srácok, aki egy emberi űrlénnyé szeretné operáltatni magát. Ő nem csak rengeteg tetoválással, hanem különböző plasztikai műtétekkel igyekszik elérni a célját. Rengeteg műtéte volt, rengeteget költ is erre, mindenféle implantátumot ültettetett be magának. Az arca már nem nagyon hasonlít az emberi vonásokra, de neki így jó, teljesen szembe egy a társadalomban kialakult szépséggel.

A plasztikai beavatkozások lehetnek nagyon szépek, de szerintem nem érdemes túlzásokba esni.

Ázsiában egyébként, főleg Koreában nagyon sokan plasztikáztatnak, ott brutálisan jó orvosok vannak. Sokan nem tudják, de Koreában a lakosság nagy része legalább egyszer átesik plasztikai műtéten. Itt az a divat, hogy a szemüket műttetik meg, gyakran ezt is kapják ajándékba, mikor nagykorúak lesznek. Koreában olyan nagy kultusza van a plasztikai sebészetnek, és olyan jó szakemberek dolgoznak az országban, hogy itt egy létező dolog a plasztika-turizmus. Ráadásul a kormány még támogatást is ad azoknak, akik kifejezetten csak plasztikai műtétek miatt utaznak az országba.

Nálunk szerintem nincs ekkor nagy kultusza a plasztikának. Sokan vannak, akik kisebb beavatkozások miatt, mell nagyobbítások, szájfeltöltések miatt kés alá fekszenek, de kevesen vannak azok, akik az egész arcukat, egész testüket átszabatják.

Ennek lehet, hogy az is egy oka, hogy a plasztikai sebészet nagyon drága, az egyes beavatkozások bőven megugorják a százezres nagyság rendeket, egy beavatkozás ára gyakran az egymillió, vagy annál is magasabb összegek felé közelít. Persze ez érthető, hiszen nagy precizitást, különleges anyagokat igénylő beavatkozásról van szó.

Az implantátumok nagyon sokba kerülnek, ez is meg tudja dobni a beavatkozások árát. Az orvosi eszközök mindig nagyon sokba szoktak kerülni, ezeknek megkérik az árát. A meg gondoljunk csak bele, elég nehéz lehet egy orrot átformálni úgy, hogy az meg is tartsa a funkcióját. A plasztikai műtéteknél vigyázni kell, mindig a legjobb minőségű anyagokat kell választanunk, hiszen a gyengébb minőségű, olcsóbb anyagokat ki is lökheti a szervezetünk. Jobb klinikákon ezekkel nem is dolgoznak, de előfordulnak olyan helyek, ahol még mindig adnak választási lehetőséget a pácienseknek.

A plasztikai sebészeti beavatkozásoknak számos oka lehet, legfőképp vagy esztétikai, vagy más egészségügyi probléma miatt. Például egy komolyabb orrsövény ferdülés, vagy egy rosszul összeforrt csont az arcban igenis indokolttá tehet a beavatkozásokat. De ezen kívül sokan csupán azért plasztikáztatnak, mert nem tetszenek maguknak.

Nem is érdekes, miért van szükség a plasztikára, miért választja valaki ezt a beavatkozást. A lényeg, hogy minden plasztikai beavatkozáshoz kell egy hozzáértő orvost választani. Elméletileg a világ legjobbjai Koreában és Amerikában vannak, de közel sem kell ilyen messzire utaznunk ahhoz, hogy világszínvonalú ellátásban részesüljünk.

Van ugyanis egy orvos Magyarországon is, akire még én is rá merném bízni magamat. Róla a https://plasztika.info.hu oldalon lehet olvasni.

Egy barátnőm találta a https://plasztika.info.hu oldalt, mikor plasztikai sebészt keresett. Itt dolgozik Dr. Kelemen Ottó, aki már nagyjából 25 éve foglalkozik sebészettel, igazán érti a munkáját.

A https://plasztika.info.hu oldalon nagyon sok mindent lehet olvasni a plasztikai sebészetről, a beavatkozásokról. Itt fel van sorolva, hogy mit végeznek el ezen a klinikán, van egy rövidebb kis leírás is azoknak, akik szeretnének többet tudni erről az egészről.

Minden eljárásnak le van írva a menete, így az érdeklődő könnyedén tudnak információt szerezni arról, hogy mire kell majd számítaniuk a beavatkozások során.

A különböző műtéteken belül több eljárás is van. Például a zsírleszívásnak is több módja van, ezeket egyenként be is mutatja ez az oldal, így mindenki el tudja dönteni, hogy melyiket szeretné. Például én eddig nem is tudtam, hogy létezik olyan, hogy zsírbank, ahol későbbi műtétek miatt el lehet tárolni a testünkből kinyert zsírt. Ezt is a https://plasztika.info.hu oldalon olvastam. Ahhoz, hogy ezeket a még később használható zsírszöveteket megtartsuk, egy speciális eljárással kell végezni a zsírleszívást, hogy a zsírszövetek egyben megmaradjanak, ne roncsolódjanak, és más beavatkozásokkor is használhatók legyenek. Ilyenkor érdemes minimálisan előre tervezni, hogy tudjuk, melyik eljárást érdemes választani.

Persze nem kell teljesen egyedül megtervezi mindent. Azért van az orvos, a szakemberek, akik a munkáját segítik, hogy a beavatkozás elvégzésén kívül is jó tanácsokat adjanak. Lehet konzultálni az itt dolgozókkal. A legtöbb műtétet mindenképpen konzultációk s előzetes vizsgálatok előzik meg, hogy minimalizálni tudják a lehetséges komplikációkat. Ez fontos, hiszen így sokkal nagyobb arányban lesznek sikeresek a műtétek, nincsen szükség rá, hogy újra kés alá feküdjön a páciens.

A https://plasztika.info.hu orvosai nagyon kedvesek, segítőkészek és látszik, mennyire értik a dolgukat. Az a 25 év nem telt el nyomtalanul, a sebész orvos nagyon sok mindennel találkozott a pályafutása alatt, minden műtét rutinból megy neki, mégis a legnagyobb odafigyeléssel végzi az összeset, mintha az lenne az első. Hiszen ez a szakma pontosan ilyen hozzáállást és szakértelmet követel a benne dolgozóktól.

Egy időben rengeteg elrontott mellplasztikáról lehetett olvasni, sajnos még most is vannak helyek, ahol nem figyelnek kellően a felhasznált alapanyagokra vagy nem végzik el a műtétet megelőzően szükséges vizsgálatokat, így a páciens teste kilöki az implantátumot. Ebből csúnya fertőzések és betegségek lehetnek a későbbiekben.

Ezek elkerülése végett fontos, hogy mindig megbízható, jó hírnevű orvost válasszunk. Az a legjobb, ha van ismerősünk, aki konkrét tapasztalatokkal rendelkezik és Ő ajánl valakit, de ma már az internetes vélemények is egy jó kiindulási pontot tudnak adni.

Szerencsére a https://plasztika.info.hu-ről csak jó tapasztalatokat, véleményeket szoktam látni. Nagyon sok elégedett páciensük van, akiknek a sikeres plasztikai beavatkozással megváltoztatták az életüket.

Egy ilyen változás rengeteg önbizalmat tud adni, sokat dob az emberek kedvén, az alapvető mentális egészségi állapotukon.

Mindig érdemes tájékozódni a műtétet végző orvosról, a munkáiról, mielőtt belevágnák a változásba. Hiszen egy ilyen műtét pont azért van, hogy valamely részletünket jobbá tegye, nem kell ezért felesleges kockázatot vállalni.

A https://plasztika.info.hu oldalon kint vannak az orvosok munkái, az előtte-utána képek, így mindenki el tudja képzelni, hogy mire számíthat, milyen ügyes az orvos, és ad egy plusz biztonság érzetet, megerősítést a választásunkkal kapcsolatban.

Nekem egy barátnőm a https://plasztika.info.hu cégnél volt egy műtéten, itt csináltatta meg az orrát, és nagyon szép lett az eredmény. A gyógyulási szakasz végével látszott, mennyire szépen dolgoztak. Nagyon gyorsan gyógyult, szépek voltak a hegek is, amik hamar eltűntek.

A sok pozitív véleménynek igaza volt, a https://plasztika.info.hu egy nagyon megbízható klinika, ahol a legjobb tudásuk szerint, modern eszközökkel dolgoznak a kollégák, így a gyógyulási időt le tudják rövidíteni, a beavatkozásokat pedig sikerre tudják vinni.

Azt mondta a barátnőm, hogy plasztikai sebész viszonylatban az árak is jók, de ezeket meg is lehet nézni a honlapjukon, hiszen ezeket is kitették. Igaz, minden eset egyedi és egyedi árazást igényel, de szerintem tök jó,hogy legalább vannak kint irányárak, így tudni lehet, nagyjából milyen összeget fognak ott hagyni a cégnél.

A barátnőmnek beváltak, így mondta, hogy bárkinek nyugodtan ajánlhatom a éget, mert megnézte őket, “kipróbálta”, és nagyon elégedett volt mindennel. Az orvos hozzáállása nagyon tetszett neki, a klinika maga nagyon szép és modern, ahogyan az eszközök, a munkakörnyezet is igényes, rendezett. Az ellátással, a műtéttel és az utána következő vizsgálatokkal is meg volt elégedve, azt mondta 10/10-re értékelné őket mindent egybevéve.

Nem tudom, hogy én valaha képes lennék-e plasztikáztatni. Szerintem ha úgy hozná az élet, akkor egy baleset utáni korrekció miatt felkeresném őket, de egyébként most mg nem gondolkoztam rajta. Azt hiszem, ha lenne olyan részem, amivel durván nem lennék megelégedve, akkor nem hezitálnék és biztosan bele is vágnék egy ilyen műtétbe. De szerencsére egyelőre nincs ilyen, így nem kell még a plasztikai műtéten gondolkozom.

Azt hiszem, a legnépszerűbb talán az orr műtét lehet. Általában ha megkérdezek valakit, mit változtatna, rendszerint az orrukat mondják az emberek.

Te mit változtatnál magadon, ha meg lenne rá a lehetőséged?

https://plasztika.info.hu
https://plasztika.info.hu